Bästa surfställen i Sverige

Sverige är inte direkt ett land som är känt för sina höga vågor och sitt surfingvänliga vatten. För de som surfar i Sverige finns det dock ett par bra ställen värda ett besöka, även om de såklart inte kan konkurrera med de höga vågorna vid exempelvis Hawaiis eller Balis kuster.

Ekeviken i Fårö

Gotland är en av de mest populära platserna i Sverige för surfing. Vattnet är dock ofta både stenigt och kallt, så de surfarna man ser här är förmodligen de mest hängivna. På ön finns det ungefär 2 dussin kända surfspots, där ekeviken är ett av de mest välbesökta. Ekeviken ligger på Fårö i det nordligaste Gotland, och när vinden blåser stark mot norr kan man hitta riktigt fina vågor här. När man ändå är på ön sägs det att vågorna från Gotlandsfärjan också kan ge upphov till bra surfing.

Kåsa

Västkusten är en populär plats för vindsurfare att husera i, och då framför allt Apelviken i Varberg. Surfar man däremot utan segel och vill komma bort från solbadarna och vindsurfarna är Kåsa platsen att åka till. Vid nord- och nordvästliga vindar kan man få till bra surfing här – dock krävs det att vindarna är starka för att det ska vara värt det, så håll dig uppdaterad om vädret.

Himlabadet i Sundsvall

Om vindarna är svaga, det är mitt i vintern eller om man bara bor lite högre upp i landet är inomhussurfingen vid i Sundsvall ett bra alternativ. Himlabadet är dessutom först i Europa med maskinen Surfstream, en riktigt rolig attraktion att testa när det inte är läge att surfa i havet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation