Assistansjobb i Göteborg

Funderar du på att jobb hos ett assistansbolag i Göteborg? När det gäller assistansjobb överlag är det ofta personkemin som arbetsgivarna sätter främst. För en del jobb kan erfarenhet eller viss utbildning krävas, till exempel om avancerade maskiner ska skötas under arbetstid. Många gånger gäller dock främst att den sökande och brukaren har en personkemi som fungerar. Därför kan även den utan erfarenhet ofta hitta ett jobb inom personlig assistans.

Det gäller att man har de personliga egenskaper som annonsen efterfrågar. Ibland önskar även brukaren att den sökande ska vara av ett visst kön eller skriva att det är meriterande om den sökande har vissa intressen.

Exempal på assistansfrågor

Ett större assistansbolag i Göteborg har en lista med lediga tjänster på sin hemsida. I den här texten tar vi upp ett par av dem, för att ge en bild av vad som eftersöks.

Den första tjänsten vi tittar på är en annons av en 26-årig kille med ”mycket humor och stort omvårdnadsbehov”. Brukaren efterfrågar någon som kan hjälpa till med allting i hans vardag. De krav som ställs på den sökande är att det ska vara en kvinna eller man som är över 35 år gammal, som har långsiktiga ambitioner och som är trygg, positiv och ha nära till skratt. Detta samtidigt som man kan fokusera på rutiner och detaljer och kan arbeta självständigt. Andra krav är att man är rökfri och förstår samt pratar svenska mycket bra.

En annan annons vi tittar på är från en 60 år gammal man som är bosatt strax utanför Göteborg. Genom assistansbolaget söker han någon som kan hjälpa till med sysslor i vardagen, så som att tvätta, handla och att städa. Det står att det är viktigt att den sökande är duktig på att ta egna initiativ, och ser när det behöver tvättas till exempel. Han påpekar att både kvinnor och män ingår i hans assistentgrupp, men att han önskar att den sökande nu är en kvinna.

Den tredje tjänsten som listas av detta assistansbolag i Göteborg gäller en 34-årig man. Mannen bor i lägenhet och tycker om innebandy och musik. Den som söker ”får gärna ha en utbildning”, men de påpekar att et är den personliga lämpligheten som är det viktigaste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation