Hur väljer man en bra cykelsits till barn?

Hur väljer man en bra cykelsits till barn?

Det finns inget bättre sätt att både motionera och spendera tid med sitt barn än genom att cykla. Alla kanske inte håller med, men när vädret är fantastiskt och både förskola och arbetsplats är inom cykelavstånd så är transportmedlet givet. Mitt barn har suttit på en Thule cykelsits och det har fungerat mycket bra av flera anledningar.

Uppfyller säkerhetskraven

Jag förutsätter att alla cykelsitsar som säljs på svenska sidor håller ett visst minimikrav när det kommer till säkerheten. Ändå bör man vara uppmärksam på vad tillverkarna verkligen skriver på sina produktbeskrivningar. Cykelsitsen jag slutligen valde angav att den uppfyllde internationell säkerhetsstandard, vilket kändes tryggt. Den har både inbyggd reflex och ett fäste

Praktiskt och lätt att använda

En av de största anledningarna som gjorde att jag valde en Thule cykelsits var att jag inte behövde ha en pakethållare ovanför bakdäcket, min cykel hade nämligen ingen sådan. Det ingick en hållare som monterades på cykelramen, under min sits. Därefter satte jag på en metallskena som jag sedan satte cykelsitsen på. Sitsen i sig går att ställa in på olika sätt så att barnet sitter bekvämt, både när det kommer till sätet och även när det kommer till bältet. Det låter kanske avancerat men det går snabbt att sätta på cykelsitsen, snabbt att sätta barnet på sin säkra plats och lika snabbt kan jag cykla iväg till olika platser.

Thule cykelsits hade det jag behövde

Innan jag valde Thule cykelsits gjorde jag en lista med det som var viktigt för mig. Den ska kännas säker och stabil på cykeln, den ska vara enkel att använda så att vi snabbt kan cykla iväg och den ska kunna användas länge. Just den sista delen var viktig eftersom den senaste cykelsitsen snabbt blev för liten. Just denna cykelsits går att ställa in så att även lite större barn får plats. Thule cykelsits är designad för barn från nio månader upp till sex år, vilket ger mig flera års användning att se fram emot.

Gör en lista med det som är viktigt för dig

Du kan säkert själv komma på fler saker som är viktiga för dig och som behöver vara med på listan. Just min cykel har en cykelkorg fram där jag kan lägga min ryggsäck, påsar eller annat som jag vill ta med mig. Hade jag inte haft en korg så hade jag kanske behövt välja ett annat alternativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation