Att beställa damcyklar online

Att beställa damcyklar online

Oavsett vilken typ av cyklist du är så har du alltid många olika alternativ att välja på när du köper din damcykel från en web-butik. Fler och fler kvinnor köper damcyklar online så cykelbutikerna på nätet går en ljus framtid till mötes. Utbudet på nätet är enormt så det kan vara bra att jämföra olika sajter och se vilka märken och priser de erbjuder. I den här guiden går vi igenom några av de viktigaste aspekterna av ett damcykel-köp.

Vad är det för skillnad på damcyklar och herrcyklar?

Herrcyklar är ofta ganska mycket större än vad damcyklar är av naturliga orsaker. Stången ser dessutom annorlunda ut och damcykeln har en öppen, böjd stång medan herrcyklar har en rak stång. En del påstår att herrcyklar därför är lite mer stabila än vad en damcykel är. En damcykel är enkel att använda. Historiskt sett så började damcyklar att tillverkas när kvinnor fortfarande alltid bar kjol eller klänning och det då var i stort sett omöjligt att svinga sig upp på en herrcykel. I dagens samhälle så använder kvinnor byxor i lika stor utsträckning som män men cykelramen har inte utvecklas på samma sätt.

När kan jag använda min damcykel?

När du köper damcyklar online så får du en cykel med många olika användningsområden. Du kan använda din cykel när du ska ta dig till och från jobbet. Många använder också cykeln för att få motion och för att få tillgång till natur och frisk luft. Cykling är en utmärkt motionsform där du använder många muskelgrupper som annars inte får så mycket träning. I skogen finns ofta små stigar där man enkelt kan ta sig fram om man till exempel har en terrängcykel. Du sparar också mycket pengar när du cyklar istället för att åka kommunalt eller bil samtidigt som du skonar miljön.

Olika cykelmodeller

Det finns många olika typer av damcyklar. En modell som har blivit trendig de senaste åren är den klassiska damcykeln. Den är bekväm att sitta på eftersom sadeln är både stor och mjuk. Styret är högt så man behöver inte sitta framåtböjd vilket kan vara påfrestande för ryggen. De är alltid utrustade med fotbroms så att du enkelt kan bromsa in när du får upp för hög fart. För de som cyklar lite längre så passar en sportcykel bra. Där sitter man mer framåtlutad jämfört med andra cyklar och du får på så sätt mycket mer kraft när du cyklar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation